Heb je vragen over het taxeren van een woning?

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen bij het taxeren van een woning!

Bekijk hier de meest gestelde vragen en antwoorden

Hieronder kun je meest gestelde vragen vinden over het taxeren van een woning.
Mocht je via onderstaande vraag en antwoorden geen antwoord krijgen op je vraag dan kun je altijd een bericht sturen aan onze support afdeling.

Het NWWI / Taxateurs Unie is een onafhankelijk, landelijk taxatie-instituut dat geldt als keurmerk voor taxateurs. NWWI en Taxateurs Unie staan alleen open voor taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Alle aangesloten taxateurs werken volgens dezelfde, controleerbare taxatiemethode.
Een taxatierapport met NWWI of Taxateurs Unie keurmerk wordt door alle geldverstrekkers en de stichting Waarborgfonds Eigen Woningen geaccepteerd (NHG). Het taxatierapport voldoet ook aan alle eisen die worden gesteld door de Nationale Hypotheek Garantie bij aankoop of (her)financiering en wordt dus altijd geaccepteerd voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) financieringen.
Nee, bij een taxatie wordt de waarde van de woning bepaald. Bij een bouwkundige keuring wordt er gekeken naar de bouwkundige staat van de woning. In een bouwkundig rapport is er een overzicht van de kosten van de bouwkundige gebreken gemaakt en geen indicatie van de waarde van de woning gegeven.
Nadat uw taxatieopdracht door de taxateur is geaccepteerd en bij het NWWI / Taxateurs Unie is aangemeld, zijn er kosten verbonden aan het annuleren van uw opdracht. Tot die tijd kunt u een opdracht zonder kosten annuleren.
De aangesloten taxateurs hanteren een betalingstermijn van uiterlijk twee weken na verzenddatum.
Taxateur Lokaal Online werkt uitsluitend met taxateurs die bekend zijn met de plaatselijke omstandigheden en die aangesloten zijn bij het NWWI of Taxateurs Unie.
Een reguliere taxatie á € 235,- en een NWWI / Taxateurs Unie taxatie á € 295,-.
Onze aangesloten taxateurs houden rekening met alle eisen van de geldverstrekkers. Dit kunnen wij garanderen omdat al onze taxateurs zijn aangesloten bij één van de brancheorganisaties NVM, VBO of VastgoedPRO en ingeschreven staan in één van de kwaliteitsregisters VastgoedCert of SCVM. Het taxatierapport voldoet altijd aan de eisen van het laatst uitgegeven model ‘Taxatierapport financiering woonruimte’, vastgesteld door het Contactorgaan Hypothecair Financiers (CHF).
Normaal gesproken is een rapport binnen 2 tot 3 werkdagen, nadat de woning is getaxeerd, gereed. Het rapport wordt u dan toegezonden. Uiteraard is dit afhankelijk van wanneer de taxateur de afspraak kan maken en of alle benodigde stukken tijdig worden aangeleverd.
Ons team staat u graag te woord. U kunt ons bereiken per e-mail ([email protected]) of telefonisch op +31(0)85 876 86 72.